Kevätmuutto

Jotkut matkustelevat, toiset vaihtavat asuntoa – kuka mitenkin kevättä pitää. Toukokuu on ollut niin kylmä ja kostea, että pihatyöt ovat saaneet vielä odottaa – ainakin tällä mäellä. Päätin ryhtyä rivakasti sisätöihin: muutimme huoneesta toiseen. Vaihtelua se on tämäkin, eikä tule kalliiksi. Maailma näyttää toisenlaiselta yläkerran ikkunasta katsottuna.

Kaksitoista vuotta sitten asetuimme tähän mökkiin. Alussa oli vain tupa ja makuukammari. Ensin nukuimme kammarissa. Pakkasöinä siirsimme patjat tupaan hellan eteen. Talo oli vanha ja tuulinen. Kun remontti vähitellen vuosien varrella eteni, siirryimme aina huoneesta toiseen – pois rakentamisen ja korjaamisen tieltä. Olemme olleet kiertolaisia omassa talossamme.

Tänään ei sada. Aamulla yritin laittaa pesukoneen pyörimään, jotta pyykit voisivat liehua tuulessa, mutta se rakkine ei käynnistynyt. Edellisen kerran pesukone hajosi neljä vuotta sitten. Sain silloin pikkuisimman poikani kotiin sairaalasta. Samaan aikaan lämminvesivaraaja lakkasi toimimasta. Ukkokultani kysyi: “Haluatko pestä pyykkiä vai käyttää lämmintä vettä, molempiin ei ole varaa?” Onneksi ei tarvinnut valita, mieheni isä lahjoitti meille tarpeettomaksi jääneen pesukoneensa. Hyvin se kone on toiminut – tähän aamuun asti.

Vanhin poikani kuunteli murheeni kiukuttelevasta pesukoneesta, asteli koneen luo ja iski sitä nyrkillä. Tsadam! Se toimi. Seuraavaksi pääsin imuroimaan. Pölynimurimme oli jo jonkin aikaa käynyt hiljaisella teholla. Tänään se sitten simahti. Kerroin pojalleni: “Nyt on imurin vuoro temppuilla …” Imuria ei kuitenkaan parantanut mikään, se oli tullut tiensä päähän.

Sillä välin, kun taistelin kodinkoneiden kanssa, tuuli oli kääntynyt. Tuli lämmin ilta. Vihdoin tuntui keväältä. Levätköön imuri rauhassa, piha houkuttelee luokseen.

5 kommenttia

 1. Tuuli on Kesäkuu 12th, 2010

  Meillä on satanut niin paljon, että tänään piti leikata ruusuja täydessä loistossaan pois, kun eivät kerkeä kuivumaan välillä ja rupeavat homehtumaan. Ja tietty ennen lomaa lämminvesi pumppu posahti, meille käy jotain tämmöistä aina ennen lomaa….. mutta sehän on vaan merkki siitä, että loma on tulossa pian 🙂

 2. Ana María Gutiérrez Sorainen on Kesäkuu 26th, 2010

  Ja miksi välillä tuntuu silta, että asiat kassantuvat? Hyvä huomata, että muillekin voi joskus käydä niin. Elämä on turha ohajata ja parasta on antaa se tulla noin vain. Kyllä se siitä, sanoi appini ja hän oli oikeassa. Kaikki järjestyy. Hyvää kesää!

 3. Miira on Heinäkuu 15th, 2010

  Totta! Ja miten nopeasti aika viuhuu! Hetki sitten astelin pihalle kevättöihin ja nyt kesä on mehevimmillään! Ihana kesä! Mansikoita, kissanpentuja, tipuja.. Heinät kuivina ladossa, puut pinossa puuvajassa – kukkapenkit täynnä rikkaruohoja:-) Vilinää, huisketta ja onnellisia hetkiä. Kovan talven jälkeen tämä kesä on ollut erityisen herkullinen.

 4. Satu on Elokuu 9th, 2010

  Vilinää juu. Ihanat oli kanaset ja munaset, kissanpoikaset…Laitappa viestiä kun 9 munaa on kuoriutumassa. Tullaan kanalan kasaukselle koko porukka.

 5. Miira on Syyskuu 23rd, 2010

  Annikki Tähden hautoma satsi oli mätämunia:-(
  Mutta nyt meillä on kymmenen ihanaa tipparaa piipittämässä! Yksi pikkuisista näyttää pingviiniltä. Olen tipuhuuman vallassa:-)