Tapaturmapäivä

Tänään vietetään Tapaturmapäivää teemana Matkailun ja matkustamisen turvallisuus. Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995 ajatuksena kiinnittää huomiota keinoihin, joilla välttää vaaratilanteita. Päivä on siitä erikoinen, että sille ei ole pysyvää paikkaa kalenterissa – kunhan se on perjantai 13. Minulla on erinomainen ja henkilökohtainen keino siihen, kuinka välttää matkustusonnettomuuksia: kun ei ole ylimääräistä rahaa, ei tarvitse matkustaa.

Perjantai kolmattatoista pidetään epäonnen päivänä. Taikauskoa? Vuosikymmeniä sitten kävelin koulusta kotiin reippaana. Oli perjantai 13. ja päivä oli ollut hyvä. Katselin kotimaisemaa, jotain puuttui: korkea aita oli kadonnut. Navakka tuuli oli kaatanut aidan. Ikäviä tapauksia sattuu – joskus niitä osuu myös perjantaille.

13.7. 2007 (perjantaina) Tero Pitkämäki heitti keihästä ja keihäs osui ranskalaiseen Salim Sdiriin, joka oli samalla hetkellä hyppäämässä pituutta. Vuoden 2007 Tapaturmapäivän aihe oli Tuttu ympäristö yllättää. Tämän onnettomuuden jälkeen myös ranskalaiset suhtautuvat varauksella perjantai kolmanteentoista.

4 kommenttia

 1. Tuuli on Marraskuu 14th, 2009

  Jeyyyyyy!!!! Miira mutisi pitkästä aikaa 😉
  Pe 13 melkein lopussa täällä ja kaikki edelleen ihan ok, et “pthyi” taikausko!!!! (Salim voi olla eri mieltä…)

  Viikonloppuja 🙂

 2. Pia on Marraskuu 16th, 2009

  Täälläkin on ikävöity uusia mutinoita 🙂

 3. Miira on Marraskuu 19th, 2009

  Kiitos:-)

  Tuuli, miten siellä toisella pallonpuoliskolla – onko perjantai 13. nimetty huonon onnen päiväksi?

  Olisipa meillä myös yleisesti tunnettu onnenpäivä – päivä, jona jokaiselle tapahtuisi jotakin hyvää ja kaunista.

  Tänään oli ihmeellinen päivä – onnenpäivä: marraskuu ja aurinko hehkui syksyä. Päästin kanat kuopsuttamaan pihalle. Ja karitsat rouskuttivat sulaneen lumen alta paljastunutta vihreää ruohoa.
  Edellisenä iltana liukastelin pimeässä kuravellissä hakemaan heiniä ladolta ja arvatkaa mitä: ilotulitusraketit räiskyivät metsän takaa valoa ja juhlaa – taas onnenpäivä!

 4. Tuuli Holman on Marraskuu 24th, 2009

  Täällä on myös taikauskoista väkeä, 13. perjantai on varovainen päivä 🙂
  Ilotulistus piristämässä syysyötä- kuullostaa ihanalta. Meillä alkaa taas joulukuun alusta kuulua järveltä kauniita joululauluja, kun juhlapaatit seilaa jouluun asti ympär järveä. 🙂