Umpisolmu

14.4 Helsingin Sanomissa oli pieni uutinen, kuinka Afganistanissa teloitettiin Iranin puolelle pakoon yrittänyt pariskunta. Nuoret eivät saaneet turvapaikkaa tästä maailmasta.

Samana päivänä radiossa keskusteltiin lapsiavioliitoista. 8-vuotias tyttö naitettiin vanhukselle taloudellisista syistä. Jos sanotaan, että avioliitto on turvallinen satama, mitä se on tälle lapselle – hautausmaa?

16.4 HS siteerasi Martti Ahtisaarta: “Kaikki maailman konfliktit voidaan ratkaista, eikä ole mitään tekosyytä sille, että niiden sallittaisiin jatkua ikuisesti.”

Ihmisoikeusrikkomukset ovat seurausta ristiriidoista tai aiheuttavat niitä. Meillä on kädet solmujen avaamiseksi, haluammeko käyttää niitä?

2 kommenttia

  1. Ana on Huhtikuu 17th, 2009

    Miira, lista tuntuu loputtomalta, silti emme saa muuttua kyynisiksi ja välinpitämättömiksi. Jos maailmassa olisi enemmän ihmisiä, joka ajattelivat kuten sinä, epäkohtia olisi vähemmän.

  2. Miira on Huhtikuu 17th, 2009

    Kiitos kauniista sanoistasi:-)
    On päiviä, jolloin tuntee itsensä riittämättömäksi. Peiton alle kääriytyminen on houkuttelevampaa kuin herääminen. Mutta noustava on. Helppoa on myös olla välittämättä, kääntää vain katseensa sivuun ja jatkaa matkaa. Voimia kysyy se, että uskaltaa kohdata. Jouni Hynysen sanoin “Olen vain ihminen”.