Julkinen päiväkirja

Tänään sivustoni täyttää vuoden. Kiitos Mr Coolsoft, että mahdollistit minulle tämän kirjoittamisen väylän!

Olen pitänyt päiväkirjaa kolmekymmentä vuotta. Kirjoituksia on kasaantunut varastoon korkea pino. On ollut kausia, jolloin sivut ovat täyttyneet hitaasti. Toisinaan tekstiä on kertynyt viljalti.

Julkinen kirjoittaminen eroaa yksityisestä: perinteinen päiväkirja on tarkoitettu vain itselle. Joissakin päiväkirjoissa on mukana lukko turvaamassa salaisuuksien säilymistä. Virtuaalinen blogi on avoinna koko maailmalle. Kirjoittaja toivoo ajatuksensa nähtäviksi, houkuttelee lukijoita sivuilleen.

Tekstiä on helpompi lukea, kun se on koneella kirjoitettu. Sitä miettii tarkemmin, mitä kirjoittaa ja miten. Tulee käytettyä itsesensuuria, jota ei ole yksityisissä päiväkirjoissa – ainakaan minulla. Päiväkirja on otollinen keino pitää yllä säännöllistä kirjoittelua. Julkinen kirjoittaminen tekee siitä haasteellisempaa.

Huomaan itsessäni pienen narsistin kirjoittamisen suhteen. Toivon, että teksteistäni löytyy jotakin jollekulle tai useammille. Kiitos lukijoille ja kiitos satunnaisille vierailijoille – te annatte sivustolleni merkityksen.