Tasa-arvon päivä

Aurinko paistaa puiden yllä, hilaan lipun salkoon. Kissa kävelee kantohankea luokseni. Kirkkaassa maisemassa lippu liehuu tasa-arvoa.

Meidän perheen tasa-arvo on sitä, että se joka osaa ja ehtii niin tekee. Kaikki ehtivät ja oppivat joka päivä jotakin. Kun porukkaa on paljon, tekemistä riittää, mutta jaettuna työ ei käy liian suureksi taakaksi kenellekään.

Minulle tasa-arvo merkitsee sitä, että hyväksyy toisen sellaisena kuin tämä on. Tasa-arvoon kuuluu, ettei loukkaa toinen toistaan. Valinnan vapaus kuuluu myös tasa-arvoon. Kunnianhimo ei kuulu hyveisiini, minun menestykseni on perheessäni. Olen onnekas, olen saanut lapsia, olen saanut hoitaa heitä kotona, vaikka se taloudellisesti onkin tiukempaa.

Elämässä tulee välillä kompuroitua, eksyttyä ja käännyttyä väärään suuntaan. Tasa-arvoon kuuluu myös toisen tukeminen vaikeina hetkinä ja se, että on paikalla tarvittaessa.

2 kommenttia

 1. Pia Jaakkola on Huhtikuu 28th, 2009

  Paras ajatelma tasa-arvosta mitä tähän asti olen mistään lukenut !
  Perheen sisällä huomaa että jokaisella on yhtä suuri arvo vaikka/tai juuri siksi että tiedot ja taidot ovat erilaiset. (Kunpa muistaisi antaa lapsille kannustusta ja tilaa olla oma itsensä.) Joskus päästää suustaan että Suku on pahin, mutta kun jotain kamalaa tapahtuu, on läheisen ihmisen tuki kultaa kalliimpaa. Ja siihen riittää että on lähellä. Ei tarvitse edes sanoa mitään.

 2. Miira on Huhtikuu 29th, 2009

  Kiitos Pia:-)
  Totta, etenkin vastoinkäymiset ja niistä yhdessä selviytyminen tekevät läheisistä ja rakkaimmista kallisarvoisia. Myös ilon hetket tuntuvat jaettuina merkityksellisiltä.
  Kunpa sitä muistaisi antaa arvostusta ihmisille tarpeeksi heidän elinaikanaan; surullisinta maailmassa olisi tuntea itsensä tarpeettomaksi.