Hiljainen tyttö

Suosittelin miehelleni Peter Hoegin kirjoista helpointa. Lumen tajun lukemiseen kului häneltä vuosi. Sitkeästi mieheni yritti löytää mielikirjailijani ajatuksen tästä Hoegin tunnetuimmasta teoksesta – turhaan.

Kirjat ovat kuin ihmisiä: joihinkin on helppo tutustua, toiset tarvitsevat aikaa, jotta niitä ymmärtää, löytyy myös kirjoja, joiden olemassaoloa ei aina oivalla. Etsimällä jokainen voi löytää jostakin kirjasta ystävän.

Oma lemmikkini Peter Hoegiltä on novellikokoelma Kertomuksia yöstä. Mutta koko kirjailijan tuotanto on kiehtovaa luettavaa. Se on harvinaista. Myös Peter Hoegin kuvaus ja kerronta on poikkeuksellista.

Uusin kirja, Hiljainen tyttö, on nimensä veroinen. Hiljaiseen tyttöön ei ole helppo tutustua. Minulta kesti parisataa sivua päästä tarinan imuun. Tätä kirjaa en suosittele miehelleni.