Jättiläisen Sypressi

Jättiläisen Sypressi eli kotoisasti Essi
syntyi 13.3.2008 Jättiläisen kenneliin Renkoon.

Tanskandoggi oli ollut haaveissani pidempään, mutta kuvittelin sen niin vaativaksi roduksi, ettei tällainen tavallinen saapasjalka sen kanssa pärjäisi. Mielikuvissani väikkyivät mahalaukunkiertymät, käytösongelmat ja valtaisat ruokalaskut. Mutta niin vaan päädyimme Katin kotiin ihastelemaan pentusia. Ja varasimme oman. Luotin kasvattajan kokemukseen ja annoin hänen ehdottaa meille yhtä pennuista. Toiveeni oli reipas narttupentu ja sijoituskin sopisi.

Kati oli miettinyt, että manttelin värinen pentu voisi luontua meidän konkkaronkkamme jatkoksi. Saimme valita sille itse S-kirjaimella alkavan kasvin nimen. Ajatuksia tuli sananjalasta sadepäivänhattuun, mutta sypressi voitti.

Jättiläisen Sypressi muutti kotiimme toukokuun alussa. Olimme käyneet monta kertaa kasvattajan luona tutustumassa koirulaiseen, joten kotiutuminen sujui mainiosti.

Essi sopeutui laumaamme hyvin. Jaksoimme ihastella, miten kiva koira se on. Kesä meni hujauksessa pennun kanssa touhutessa.

Olen aina katsellut koiranäyttelytouhuja hiven huvittuneena, että aikuiset ihmiset viitsivät hyppelehtiä ringissä koiran kanssa. Niin vaan löysin itseni samasta porukasta. Kävin Essin kanssa Teija Salmi-Aallon näyttelytreeneissä ja sain kehäkärpäsen puraisun. Olemme harjoitelleet muutamassa näyttelyssä ja mukavaa on ollut. Doggi-ihmiset ovat pääsääntöisesti hauskaa porukkaa. Kyllä ihmisessä pitää olla jotain vinossa, jos hankkii itselleen kuolaavan ponin asuntoonsa ja vielä maksaa siitä:-)